Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

132ο Δημοτικό.

Για «παράνομη παραχώρηση σχολικού χώρου», δικάζεται ξανά την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Στέλλα Πρωτονοταρίου. Αφορμή για τη δίκη της η παραχώρηση αίθουσας για μαθήματα μητρικής γλώσσσας σε παιδιά αλλοδαπών, μετά από καταγγελία του νυν διευθυντή του σχολείου Εμαν. Γιουτλάκη.

Η κ. Πρωτονοταρίου είχε προxωρήσει σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων στο σχολείο με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και με στόχο την ομαλή ένταξη ομαλή ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους, την καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής και τη συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ένα σχολείο που είχε μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών. Μεταξύ άλλων γίνονταν στο σχολείο μαθήματα μητρικής γλώσσας στα παιδιά αλλά και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς τους ενώ είχε αντικαταστήσει την πρωϊνή προσευχή με το ποίημα «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου.

Μέσω της διαδικασίας της “προσωπικής συνέντευξης” η κ. Πρωτονοταρίου αντικαταστάθηκε από τον κ. Γιουτλάκη, ο οποίος πήρε ακριβώς όσα μόρια χρειάζονταν για να την περάσει κατά μία θέση στον πίνακα κατάταξης και ο οποίος στη συνέχεια κινήθηκε νομικά εναντίον της για παράβαση των κανονισμών.
..Διαβάστε συνέχεια απο tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου