Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ένας είναι ο εχθρός..ή "..την άλλη φορά να έρθουν καθημερινή.."

Ψάχνοντας να γράψω κάτι για ένα υπέροχο Σάββατο, άδειασα τα "δεδομένα" μου σε ένα τραπέζι (χρειάστηκα μεγάλο η αλήθεια είναι) για να τα βάλω σε μια σειρά.
Τον τίτλο τον είχα με το "καλημέρα σας", μετά όμως..; Και καλά, οι εικόνες, τα χρώματα, οι μυρωδιές είναι τα εύκολα. Με την αύρα, την ανάταση και την αισιοδοξία τι κάνεις; Με τα στραβά, τα "φάλτσα και τα γκρι ο.κ., με την ελπίδα;
Εικοσιτρείς εθελοντές παιδείας -και ουχί εργασίας- στο νερό. Αρκετά σφουγγαράκια να μαζεύουν τα ασυμμάζευτά μας, ταξινομώντας τον παραλογισμό ανά υλικό έξω από αυτό. Εικόνες με χρώμα και ομορφιά που ο πλανήτης μας έχει χαρίσει αναρτημένες τριγύρω και στο κέντρο εικόνα με αυτά που προσφέρουμε στη προσπάθειά μας να επιβιώσουμε εμείς και τίποτα άλλο πάνω σ' αυτόν.
Από τη μια συζητήσεις, δεδομένα, ερωτηματικά και προβληματισμοί από την άλλη όμως αδιαφορία, έλλειψη παιδείας και παραλογισμός.
Υπάρχουν δύο ενεργοί: ο ενεργός Πολίτης και ο ενεργός Κοπρίτης. Στη δικτατορία της πλειοψηφίας έχει το λόγο ο δεύτερος μέχρι ο πρώτος να πολλαπλασιαστεί.
Και στην ατάκα: "Την επόμενη φορά, πέσ'τους να έρθουν καθημερινή γιατί το Σ.Κ. έρχεται κόσμος" εγώ θα λέω: "Θα'ρθεί καιρός που θ' αλλάξουν τα πράγματα.. να το θυμάσαι Μαρία.."

3 σχόλια:

  1. λιτά, απέριττα και κοφτερά.
    έτσι απλά.

    εδώ είναι ωραία ρεεεεεε!

    (Λάμπρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πετυχημένο: "Ο ενεργός πολίτης" vs. "Ο ενεργός κοπρίτης!"

    Δείτε και εδώ μια αναφορά της εθελοντικής εκδήλωσης: http://www.keawest.gr/b/viewtopic.php?f=14&t=353#p706

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέποντας τις φωτό από τα "σφουγγαράκια" και ακούγοντας το από τα ποιό αισιόδοξα ποιήματα της Γώγου, στροβιλίζονται στο μυαλό μου οι εικόνες τους να μαζεύουν και να καταγράφουν τις ελπίδες μου. Αυτές που μπορεί αύριο να με βάλουν στη θέση μου επιτέλους και να σταματήσω να φέρομαι βάναυσα στον κόσμο ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή