Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κατά του υπερπληθυσμού !!

Το θαύμα της Κορίνθου - Πατρών. Πολύ τυχεροί είμαστε που βιώνουμε τα θαύματα και τις πρωτοπορίες της φυλής των Ε-λλήνων! Ένα από τα θαύματα, συλλογικά, μας είναι και το ότι πληρώνουμε για να παίξουμε στο τζόγο τη συνεισφορά μας στο πρόβλημα του πλανήτη, τον Υπερπληθυσμό!

Με μόλις 2,80 μπορείς να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία επί της ασφάλτου. Μπορείς να παίξεις με την υπομονή σου και να τιθασεύσεις τα εργαλεία του διαόλου (αυτοκίνητα) πηγαίνοντας ταξίδι με 60 χιλιόμετρα. Να περάσεις δηλαδή στην άλλη διάσταση του χρόνου και ενώ έχεις ένα εργαλείο του 2000κάτι να βιώνεις συνθήκες 1950!

Με μόλις 2,80 να μπεις στο μακρύτερο "γύρω του θανάτου", περι τα 130 χιλιόμετρα και άν θες φυσικά περνάς και στις επόμενες πίστες, Αντίρριο - Γιάννενα ή Πάτρα - Πύργος ανάλογα τα κέφια. Μπορείς να δεις τον χάροντα με τα μάτια σου ή να τον δείξεις στον απέναντι.

Με μόλις 2,80 μπορείς να δώσεις σε αυτούς που σ' αγαπούν και δεν είναι μαζί σου σ' αυτή την εμπειρία, κάποιες άλλες όπως η θλίψη, η μοναξιά, η απόγνωση . Μπορούν επίσης να τεστάρουν και τις αντοχές της υγείας τους όσο αναφορά την καρδιά, τα εγκεφαλικά αλλά και το πόσα υγρά μπορεί τελικά να χάσει ο άνθρωπος .. από τα μάτια.

Με μόλις 2,80 διατηρούμε το θαύμα της εκτροπής του .. Αχέροντα! και δεν χρειάζεται να βάζεις τα λεφτά στο στόμα, τα δίνεις στον σύγχρονο «ψυχοπομπό» Ερμή μες το κουβούκλιο και πηγαίνεις μόνος.

Λίγα απ'τα πολλά:
Η Κορίνθου - Πατρών, τα διόδια, οι νεκροί!

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

«Βλέπω το θάνατό σου».

Πες όχι

''Εθνική'' οδός Κορίνθου Πατρών… Το μεγαλύτερο ανέκδοτο της σύγχρονης Ελλάδας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Γαμώ τη μεγάλη ιδέα του Βενιζέλου γαμώ.

Αγανακτισμένοι φασίστες από δω αγανακτισμένοι φασίστες από κει, μήπως έχει αρχίσει να πήζει λίγο αυτό το "ζελέ" που έχουμε μέσα στο κρανίο μας;


Εκείνος ο Άγιος εκεί πέρα που είναι και ελεήμων πάντων τι κάνει; Δεν είναι από αυτούς που ρίχνουν και καμιά "φωτιά να μας κάψει"; Τι σκατά, διακοπές έχει πάει;


Την μια στην Πάτρα τους καίμε, την άλλη στη Πεντέλη δεν πάμε να τους σβήσουμε, την άλλη τους σκοτώνουμε στα χαντάκια γύρω από το αλλοδαπών, την άλλη δεν λέμε να τους θάψουμε και μετά όταν μας το ζητάνε δεν τους καίμε!!! Και από αυτό δεν ξεφεύγουν ούτε όσοι γεννιούνται στην Ελλάδα!

Μεγάάλη η Ελλάδα σύντροφε .. Πολύ μεγάλη!!!!

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Gilbert & George στην Αθήνα

Η νέα τους έκθεση στην Αθήνα με τίτλο «Jack Freak Pictures» εγκαινιάζεται στις 19 Νοεμβρίου. Αποτελεί μέρος της ομώνυμης ενότητας με ισχυρές πολύχρωμες εικόνες οπτικής βίας. Οι Γκίλμπερτ και Τζορτζ αντλούν έμπνευση από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις βασικές ανθρώπινες αξίες. Αναμειγνύουν σχέδια, κείμενα, λέξεις, ετερόκλητα σύμβολα, όπως μετάλλια, σημαίες, χάρτες, δέντρα, πινακίδες και γκράφιτι του Ανατολικού Λονδίνου. Της περιοχής όπου ζουν κι εργάζονται τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Κυρίαρχο μοτίβο της νέας τους δουλειάς είναι το κόκκινο, λευκό και μπλε σύμβολο «Union Jack», δηλαδή η βρετανική σημαία. Αξιοποιούν ποικιλοτρόπως όλες τις εκφάνσεις και σημασίες του εθνικού αγγλικού συμβόλου. Αλλωστε δεν υπήρξε μόνο έμβλημα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και της ποπ κουλτούρας, αν θυμηθούμε την αντιεξουσιαστική χρήση του από το πανκ κίνημα.


Οι Γκίλμπερτ καιΤζορτζ, θεμελιωτές, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, της σύγχρονης βρετανικής αβανγκάρντ, θεωρούν βασικό συστατικό της τέχνης την ίδια τη ζωή. Γι' αυτό και από το ξεκίνημά τους το 1969 δεν τις διαχωρίζουν. Βασικό καλλιτεχνικό τους «υλικό» παραμένει ο εαυτός τους. Πριν απορροφηθούν από τη δημιουργία των επικών φωτογραφικών κολάζ (με δάνεια από τη γλώσσα της διαφήμισης, της περφόρμανς και της τηλεόρασης) είχαν ξεχωρίσει ως «ζωντανά γλυπτά»: έστεκαν ακίνητοι επί ώρες σε ασυνήθιστες στάσεις.
Η δουλειά τους είναι άκρως προσωπική, συναισθηματική, εύληπτη και πολιτική. Αναφέρεται στο σεξ, τη βία, την ηθική, στις κοινωνικές σχέσεις και προκαταλήψεις και διερευνά μια νέα ατομικότητα. Η γκρίζα, συντηρητική εμφάνισή τους σχολιάζει, εν τέλει, μεγαλόφωνα τον κόσμο.

Σε λίγο και στη χώρα σας!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Σχόλιο για την επερχόμενη 4η Οκτωβρίου "..Μα ο νεκρός δεν πέθανε την ορισμένη ώρα.."

"... Τόσα και τόσα πράγματα που δεν προβλέπονται, τόσες συνέπειες ανυπολόγιστες, τόσες θυσίες. Σε ποιούς υπεύθυνους να διαμαρτηρηθείς; Που να φωνάξεις; Και ο νεκρός, δεν πέθανε την ορισμένη ώρα."

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

"Να φύγεις μικρέ..."

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος που γεννήθηκε από μη έλληνες γονείς στην Ελλάδα πριν από 21 χρόνια βρίσκεται στα κρατητήρια του ΑΤ Βάρης. Ο νεαρός συνελήφθη την Πέμπτη σε τυπικό έλεγχο της αστυνομίας μια που λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν είχε καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του. Έτσι σύμφωνα με το νόμο θα κινηθεί η διαδικασία απέλασης προς την πατρίδα των γονιών του το Σουδάν. Το βάρος του προβλήματος το σηκώνει μόνη της η μητέρα μια που ο πατέρας δεν βρίσκεται κοντά της και αυτή πρέπει να συντηρήσει άλλα δυο παιδιά (που γεννηθηκαν επίσης στην Ελλάδα). Ο μεγαλύτερος γυιος είναι φοιτητής σε πόλη εκτός Αθηνών και η κόρη είναι μαθήτρια λυκείου. Η μητέρα δεν έχει επίσης άδεια παραμονής παρότι ζει 30 χρόνια στην Ελλάδα και βιώνει το αδιέξοδο μια που χωρίς χρήματα νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το παιδί της.(για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούμε ακόμα τα στοιχεία της οικογένειας)
Περιοδικό Διαβατήριο

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ένας με laptop, ο άλλος με γαϊδούρι..



Δύο ταυτόχρονες ειδήσεις, από δυο μεριές του κόσμου. Αν δεν ήταν μαζί σίγουρα θα ενθουσιαζόμασταν με κάθε μία από αυτές, τώρα όμως..
Λίγο ποιο κοντά στo " Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ "


1) "O Κολομβιανός Luis Soriano πηγαίνει εκεί που κανένας βιβλιοθηκάριος δεν έχει πλησιάσει. Μεταφέρει τον πολιτισμό στα παιδιά της κολομβιανής επαρχίας στην πλάτη ενός γαϊδουριού! Έχει ήδη δημιουργήσει αξιόλογη βιβλιοθήκη στη γενέτειρά του και ελπίζει πως θα κάνει το ίδιο και στην υπόλοιπη –ξεχασμένη- Κολομβία.Με τα γαϊδουράκια του φορτωμένα με βιβλία, ο Soriano «οργώνει» τις απομονωμένες πεδιάδες της χώρας του, προσφέροντας τη δυνατότητα στους αγρότες και τα παιδιά τους να «μυηθούν» στην ανάγνωση βιβλίων. Ο ίδιος εφηύρε τους «Βιβλιο-γάιδαρους», κινητές βιβλιοθήκες στις πλάτες των υπομονετικών αυτών ζώων τα οποία καταφέρνουν να πλησιάσουν τις πιο φτωχές και δυσπρόσιτες περιοχές της Κολομβίας. Μάλιστα, χάρη στα βιβλιο-γαιδουράκια του καταφέρνει να πλησιάσει σε περιοχές κατειλημμένες από αντάρτες, οι οποίοι του χαρίζουν κάποιου είδους ασυλία. Την αποστολή του ξεκίνησε το 1998, όταν ξαφνικά έμεινε χωρίς δουλειά. Αν και προέρχεται από φτωχή οικογένεια, είχε καταφέρει από μικρός να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του με πλούσιο υλικό. Αποφάσισε, λοιπόν, να μοιραστεί τη συλλογή του με αυτούς που ουδέποτε θα είχαν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε βιβλία. Αγόρασε τον πρώτο του γάιδαρο και ξεκίνησε τα ταξίδια. Σήμερα, η προσπάθειά του έχει αναγνωριστεί με αποτέλεσμα να δέχεται σημαντική οικονομική βοήθεια από ΜΚΟ και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσει το έργο του. Διαθέτει, πλέον, 22 «βιβλιο-γαϊδούρια», ενώ πολλοί είναι και οι εθελοντές που τον ακολουθούν. "



Ο Joe είχε τη φαεινή ιδέα να εγκαταστήσει στο μεγάλο τρίκυκλο που αγόρασε ένα σύστημα ήχου, με laptop και ηχεία, στο οποίο συνέδεσε ένα μικρόφωνο. Το αυτοσχέδιο καραόκε ήταν ήδη έτοιμο! Σχεδόν 2.000 άνθρωποι μαζεύονται καθημερινά γύρω από το ποδήλατο-καραόκε του Joe, στο πάρκο που έχει διαμορφωθεί δίπλα στο παλιό τείχος του Βερολίνου, στο σημείο όπου βρισκόταν η «νεκρή ζώνη». Στο σημείο όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από την Ανατολική στη Δυτική Γερμανία, οι νέοι μαζεύονται σήμερα κατά χιλιάδες για να διασκεδάσουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν. «Κάθε φορά που σηκώνεται κάποιος για να τραγουδήσει, πρόκειται για μια καινούρια γιορτή. Ο κόσμος χειροκροτεί και ουρλιάζει, χορεύει και γελάει. Δεν έχει σημασία αν έχουν ωραία φωνή, αν ξέρουν τα λόγια ή αν έχουν σκηνική παρουσία. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για κέφι, διάθεση για ζωή», σχολιάζει ο Joe. Και πράγματι, άντρες που τραγουδούν Shakira, γυναίκες που χορεύουν στο άκουσμα του Thriller του Michael Jackson και νέοι Γερμανοί που τραγουδούν το Total Eclipse of the Heart, μιμούμενοι τη Bonnie Tyler, συνθέτουν την εικόνα που περιβάλλει τον Joe κάθε Κυριακή, εξανεμίζοντας τις αναμνήσεις της φρίκης και γεμίζοντας την πάλαι ποτέ «νεκρή ζώνη» του τείχους με κέφι και μουσική.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Κινηματογραφιστές στην ομίχλη



Μετά από δεκαετίες κοροϊδίας από το ελληνικό κράτος, αλλά έχοντας ταυτόχρονα χρεωθεί τη ρετσινιά του «κρατικοδίαιτου», οι Έλληνες κινηματογραφιστές αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν πάει άλλο. Δηλώνουν λοιπόν, ότι καμία ελληνική ταινία δεν θα παιχτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και καμία δεν θα κατατεθεί στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας, προκειμένου να πιεστεί η πολιτεία να κάνει τα αυτονόητα.

Την απόφαση πήραν 64 σκηνοθέτες ταινιών σε διάφορα στάδια παραγωγής, πολλές απ' αυτές ολοκληρωμένες και βραβευμένες ήδη, όπως εκείνες των Γιάνναρη, Οικονομίδη, Αναστόπουλου, Κούτρα, Αλεξίου, Τσίτου, Λάνθιμου και πολλών άλλων, που συμμετείχαν ή/και βραβεύθηκαν στα φεστιβάλ των Καννών, του Βερολίνου, του Ρότερνταμ, του Τορόντο, της Βενετίας και του Λοκάρνο.

Στο δελτίο Τύπου που έστειλαν οι σκηνοθέτες για τη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν, και το οποίο έχει τίτλο «Μύθοι, παραμύθια και αλήθειες για τον ελληνικό κινηματογράφο», περιγράφουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ελληνικό σινεμά, και εξηγούν την απόφασή τους σε σχέση με τα Κρατικά Βραβεία ως εξής: «Τα πολλά και ποικίλα παραμύθια για μικρά παιδιά... είναι αυτά που ο εκάστοτε υπουργός Πολιτισμού, ανεξαρτήτως χρώματος, εξαγγέλλει κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των κρατικών βραβείων. Ίσως αυτός να είναι και ο κυριότερος λόγος που όλοι εμείς αποφασίσαμε να απέχουμε από τα κρατικά βραβεία του ΥΠΠΟ. Μπουχτίσαμε από λόγια, κοροϊδίες, υποσχέσεις. Απαιτούμε πράξεις».

Προειδοποιούν το υπουργείο Πολιτισμού ότι αν δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τον κινηματογράφο μέχρι το Σεπτέμβρη, οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν. Και φυσικά, μόλις το υπουργείο κατάλαβε ότι ετοιμάζουν συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός προτίθεται να «συνεχίσει τις συναντήσεις για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο του νομοσχεδίου».
Δείτε την ομάδα: Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (ΑτΕ) στον Όρμο της Αντίκυρας, όπως λειτουργεί σήμερα ως εγκατάσταση παραγωγής αλουμίνας από βωξίτη και αλουμινίου από αλουμίνα και ως σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής–Θερμικής Ενέργειας – ΣΗΘ, καθώς και όπως σχεδιάζεται να λειτουργήσει μελλοντικά, με την εγκατάσταση και λειτουργία δυο ακόμη μονάδων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειες, τον Ανεξάρτητο Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής (ΑΣΗ) και τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό (ΘΗΣΑ), έχει και θα έχει αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες για την Τοπική και την Υπερ-τοπική Κοινωνία.Η εταιρεία ΑτΕ εκμεταλλεύεται τον βωξίτη που υπάρχει στην περιοχή, μη ανανεώσιμος μεταλλευτικός πόρος, με κυρίαρχο κριτήριο βέβαια το κέρδος. Οι Αρχές της Αειφορίας από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος φαίνεται ότι είναι « άγνωστες λέξεις» για τους υπευθύνους εταιρεία ΑτΕ χαρακτηρίζεται σαν μια από τις πλέον ενεργοβόρες δραστηριότητες της χώρας. Χρησιμοποιείται ενέργεια που παράγεται σε άλλη θέση της χώρας (π. χ. Πτολεμαϊδα), η οποία επίσης παράγεται από μη ανανεώσιμες πρώτες ύλες (λιγνίτης), και η οποία μάλιστα επιδοτείται από το κοινωνικό σύνολο.Η εταιρεία απορρίπτει τεράστιες ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων και ρύπων στο θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου, στο χερσαίο περιβάλλον περί τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις και στην ατμόσφαιρα με την συγκατάθεση μάλιστα του αρμόδιου υπουργού ο οποίος είναι ταγμένος στην προστασία του περιβάλλοντος ... Διαβάστε την συνέχεια

Δείτε επίσης: Παρουσίαση της έρευνας που προκάλεσε τη μήνυση Μυτιληναίου στους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας

Πηγή: Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Προκήρυξη εκλογών

Φορτοεκφορτώσεις Α.Ε.

Tvxs: «Εμπαίζουν τους μετανάστες Eκκλησία και Υπουργείο Υγείας» ,

Μαχαίρωσαν μετανάστη στην πλ. Αττικής, υπό την ανοχή αστυνομικών

Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες Rruga e Fabrikave : Έφεραν 300 μετανάστες από τη Παγανή και τους «άδειασαν» σήμερα το πρωί στον Πειραιά.

Πρέζα TV: ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!!!

enet: Αλαλούμ με τους μετανάστες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

«Viva la Colifata!»

Ο δημοφιλής μουσικός Manu Chao ηχογράφησε ένα νέο άλμπουμ στο οποίο πρωτοτυπεί ξανά: σε αυτό συμμετέχουν ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής Jose Borda του Μπουένος Άιρες. Ο δίσκος διατίθεται για δωρεάν μεταφόρτωση από ιστοσελίδα, όπου το κοινό παρακαλείται να κάνει κάποια δωρεά προς υποστήριξη του ιδρύματος και των ασθενών.
Το αργεντίνικο ψυχιατρικό ίδρυμα Jose Borda είναι γνωστό για το ριζοσπαστικό του ραδιοφωνικό σταθμό «Radio La Colifata», («Colifata» στην ισπανική αργκό σημαίνει «τρελός») που ξεκίνησε το 1991. Οι ασθενείς επιλέγουν μουσική, διαβάζουν ποίηση ή συζητούν μεταξύ τους ενώ περίπου 12.000.000 άτομα συντονίζονται στο σταθμό τους.

Ο νέος δίσκος του Manu Chao «Viva la Colifata!» περιέχει 20 τραγούδια – διακσευές παλαιότερων επιτυχιών του καλλιτέχνη αλλά και νέα τραγούδια που δημιούργησε σε συνεργασία με τους ασθενείς του Jose Borda. Τα τραγούδια έχουν ως θέμα «τη ζωή, το θάνατο, τις μητέρες, τη μοναξιά, την αγάπη, το τάνγκο, τον Πάπα, το τέλος του κόσμου, τον ήλιο και τις τρελές γιαγιάδες» όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ενώ σκοπός του είναι «να γελάσουμε, να κλάψουμε και να συλλογιστούμε για τη ζωή». Το άλμπουμ διατίθεται για δωρεάν μεταφόρτωση στην ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Manu Chao γι' αυτό το σκοπό: http://www.vivalacolifata.org/, όπου το κοινό παρακαλείται να κάνει κάποια δωρεά για ενίσχυση του ιδρύματος. Ο ιδρυτής του ραδιοφωνικού σταθμού της κλινικής, Alfredo Olivera, εξήρε τον διάσημο μουσικό για την ανοιχτόμυαλη αντιμετώπισή του. «Η διαδικασία ήταν πολύ θετική γιατί καταπολέμησε το στίγμα της πνευματικής ασθένειας». Ο γιατρός λέει ότι ο Manu Chao δέθηκε με τους ασθενείς και τονίζει ότι «δεν είναι ψυχίατρος ή ψυχολόγος αλλά ξέρει πως να ακούει το ρυθμό του κάθε ατόμου». Ο Manu Chao ανακάλυψε το Radio La Colifata προ δεκαετίας, από ένα άρθρο γαλλικής εφημερίδας. Επισκέφτηκε το ίδρυμα, έγινε φίλος με τους ασθενείς, οργάνωσε εργαστήρια μουσικής και ανέπτυξε την ιδέα ενός δίσκου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που καλλιτέχνης ηχογραφεί σε ψυχιατρική κλινική. O Manu Chao λέει πως πήρε «μαθήματα διαύγειας» από τους συνεργάτες του στην κλινική και ότι «έμαθα να συνθέτω πράγματα με λιγότερες λέξεις, καθαρότερες λέξεις».

H πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας

Την 1η του Σεπτέμβρη 1902, έκανε πρεμιέρα στη Γαλλία η ταινία «Le Voyage dans la Lune» του Georges Méliès. Εμπνευσμένη από το έργο του Ιουλίου Βερν «Από τη Γη στη Σελήνη», θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε ποτέ.

Η ταινία κόστισε 10.000 φράγκα, ποσό σημαντικό για την αρχή του 20ου αιώνα. Από την παρουσίαση του έργου του στην Αμερική, ο Méliès δεν κέρδισε τίποτα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ταινία του Méliès έπεσε θύμα πειρατείας από τον γνωστό εφευρέτη Thomas Edison, ο οποίος έκανε αντίγραφα κόπιες και τη διένειμε σε όλες τις ΗΠΑ, αποκομίζοντας ο ίδιος τα κέρδη. Το 1913 ο Georges Méliès κήρυξε πτώχευση και έγινε πωλητής παιχνιδιών. Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι τις ταινίες του τις κατάσχεσε ο γαλλικός στρατός και τις έλιωσε για να φτιάξει τακούνια για τα άρβυλα του. Εν τέλει η Ακαδημία των Τεχνών της Γαλλίας αναγνώρισε το έργο του και του προσέφερε στέγη και τη δυνατότητα να εμφανίζεται στη σκηνή μέχρι το θάνατό του το 1938, σε ηλικία 76 ετών